Facebook

Podívej se jak zabezpečit svá data na Ulož.to, YouTube, rajce.net, Twitter, Instagram
Detailní popis zabezpečení nalezneš zde

Jak zabezpečit příspěvky?

Míru soukromí můžeš nastavit u každého příspěvku zvlášť zvolením jedné z těchto možností:

  1. Veřejné sdílení vybírej pouze v případě, že souhlasíš s tím, že daný příspěvek uvidí kdokoliv.
  2. Přátelé – příspěvek uvidí lidé, které máš přidané na Facebooku jako přátele.
  3. Další možnosti – zde můžeš upřesnit, komu se tvůj příspěvek bude nebo nebude zobrazovat. Například:
    • Jenom ty
    • Skupiny přátel
    • Konkrétní lidé
    • Přátelé přátel

Pozor, u dalšího příspěvku ti bude Facebook nabízet opět možnost, kterou jsi vybral(a) minule.

Jak zabezpečit moje fotky

Tomu, aby někdo nahrál tvoji fotku na Facebook, žádnou změnou nastavení zabránit nemůžeš. Můžeš ale ovlivnit, kdo všechno bude moct fotky a jiné příspěvky, ve kterých jsi označen(a), vidět.

  1. Klikni na trojúhelník vpravo na horní liště
  2. Otevři si uživatelské nastavení.
  3. Vyber nabídku Timeline a označování
  4. Klikni na upravit možnosti „Kdo může vidět příspěvky, ve kterých jsi byl(a) označen(a)“
  5. Vyber některou z možností:
    • Všichni – fotky budou veřejné, uvidí je všichni na Facebooku i mimo něj
    • Přátelé přátel – fotky mohou vidět nejen tvoji přátelé, ale i všichni jejich přátelé. Je dobré si uvědomit, že i tví přátelé mají často stovky přátel, takže fotky s tebou ze včerejšího večírku mohou být přístupné až několika desetitisícům dalších uživatelů.
    • Přátelé – uvidí jen lidé, které máš na Facebooku jako své přátele
    • Jenom já – nikomu dalšímu kromě Tebe se označení fotky zobrazovat nebude

  6. Vlastní nastavení – zde můžeš upřesnit konkrétněji, komu se tvůj příspěvek bude zobrazovat

Facebook nabízí řadu dalších možností a nastavení. Pod ikonkou zámečku vpravo na horní liště najdeš nabídku, která tě všemi dalšími nastaveními přehledně provede.